Επικοινωνία Χρήσιμες Συνδέσεις  
Είσοδος Μέλους  
 
  ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
ΑΡΧΙΚΗ   Αξιοθέατα / Προορισμοί
ΑΡΑΧΩΒΑ ΑΝΤΙΚΥΡΑ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ ΡΟΛΟΙ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΛΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑ
ΑΝΤΙΚΥΡΑ
 
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

Η Αντίκυρα, σε απόσταση 37 χιλιομέτρων από τη Λιβαδειά, είναι ένα παραθαλάσσιο γραφικό χωριό στις ακτές του Κορινθιακού κόλπου. Η περιοχή κατοικήθηκε από την αρχαιότητα και διατηρεί το σημερινό της όνομα, από τον 9ο π.Χ. αιώνα. Στη νεότερη ιστορία, η Αντίκυρα είναι γνωστή για την αντιστασιακή δράση των κατοίκων της, που τον Ιούλιο του 1943, μαζί με κατοίκους του Διστόμου και του Στειρίου, ανέκοψαν τη διέλευση ισχυρών ιταλικών και γερμανικών δυνάμεων.

Από την αρχαία πόλη της Αντίκυρας σώζονται σήμερα τμήματα από το τείχος, από αρχαίες οικίες και το νεκροταφείο της ύστερης αρχαιότητας. Σώζονται επίσης, ερείπια των ναών της Αθηνάς και της Αρτέμιδος. Σήμερα η κοινότητα αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο. Οι ακτές και οι παραλίες των γύρω περιοχών κάνουν την Αντίκυρα ακόμα πιο γοητευτική. Η πιο χαρακτηριστική είναι η παραλία του Αγίου Ισιδώρου, που κατέχει Γαλάζια Σημαία, για τα πολύ καθαρά νερά της. Μπορείτε επίσης να κολυμπήσετε στην παραλία της Αντίκυρας και στην πλάζ, στο Λιμάνι “Κούτρου”.


Αξιοθέατα

• Η αρχαία πόλη της Αντίκυρας.
• Τμήματα από τείχος αρχαίου λιμένος, αρχαίες οικίες, νεκροταφείο της ύστερης αρχαιότητας, αλλά και τμήματα από πρωτοελλαδικό οικισμό (δάπεδα της Πρωτοελλαδικής ΙΙ και ΙΙΙ περιόδου και οικία τύπου μέγαρο της πρωτοελλαδικής ΙΙ περιόδου) σώζονται μεταξύ άλλων στην τοποθεσία «Παλάτια».  Σημαντικά είναι και τα ερείπια των ναών της Αθηνάς (6ος- 5ος π.Χ. αιώνας) στην κορυφή του λόφου του Σιρού και της Αρτέμιδος στην περιοχή της Κεφαλής. Επίσης, γνωρίζουμε την ύπαρξη ναού αφιερωμένου στον Ποσειδώνα, θεάτρου και δύο γυμναστηρίων, ωστόσο κανένα από τα κτίρια αυτά δεν σώθηκε. Κατά τη Βυζαντινή εποχή, επάνω στα ερείπιά τους, χτίστηκε πεντάκλιτη βασιλική.

Φυσικές ομορφιές

Η Αντίκυρα διακρίνεται για τις όμορφες παραλίες της. Η πιο χαρακτηριστική είναι η παραλία του Αγίου Ισίδωρου, που έχει τιμηθεί με τη Γαλάζια Σημαία για τα ολοκάθαρα νερά της. Επίσης, ο επισκέπτης μπορεί να κολυμπήσει στην παραλία της Αντίκυρας, αλλά και στην πλαζ στο «Λιµάνι Κούτρου». Εκτός από τα καταγάλανα νερά, σάς προτείνουμε να θαυμάσετε και εκπληκτική θέα στις περιοχές Προφήτης Ηλίας, Κεφαλή και Φάρος.
 

Δείτε επίσης στην ίδια κατηγορία
ΛΙΒΑΔΕΙΑ
ΑΡΑΧΩΒΑ
ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
ΘΗΒΑ
ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ
ΔΙΣΤΟΜΟ
ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ / ΙΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ
  Χρήσιμες Πληροφορίες

Χρήσιμα Τηλέφωνα
Δρομολόγια
Ταξί - Ραδιοταξί
Φαρμακεία
Νοσοκομεία
Αστυνομία
Δημόσια Διοίκηση
  Αξιοθέατα / Προορισμοί

Δημοφιλείς Προορισμοί
Μνημεία
Μουσεία
Αρχαιολογικοί Χώροι
Εκκλησίες / Ιερές Μονές
  Εκδηλώσεις

Τοπικές Εκδηλώσεις
Αθλητισμός
Πολιτιστικά Δρώμενα
  Επιμελητήριο Βοιωτίας