Επικοινωνία Χρήσιμες Συνδέσεις  
Είσοδος Μέλους  
 
  ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
ΑΡΧΙΚΗ   Αξιοθέατα / Προορισμοί
ΑΡΑΧΩΒΑ ΑΝΤΙΚΥΡΑ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ ΡΟΛΟΙ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΛΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑ
ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ
 
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

Η Χαιρώνεια βρίσκεται σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από την πόλη της Λιβαδειάς, στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Βοιωτίας. Η Χαιρώνεια κατοικήθηκε κατά την πρώιμη αρχαιότητα και ονομαζόταν Άρνη, από την κόρη του Αιόλου. Το σημερινό της όνομα οφείλεται στον τοπικό ήρωα Χαίρωνα, γιό του Απόλλωνα. Ιδιαίτερα κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους, η Χαιρώνεια ήταν μεγάλης σπουδαιότητας για την περιοχή.  

Στην  περιοχή της Χαιρώνειας, κοντά στο χωριό του Αγίου Βλάση, βρίσκεται η αρχαία ακρόπολη της Πανόπεως, από όπου περνούσε ο δρόμος που οδηγούσε στους Δελφούς. Επίσης, στους πρόποδες του Πετραχού, βρίσκεται το αρχαίο θέατρο της Χαιρώνειας, που είναι λαξευμένο στο βράχο. Στην είσοδο του χωριού βρίσκεται Λέων της Χαιρώνειας, το γλυπτό μνημείο πάνω σε μαρμάρινο βάθρο. Ακριβώς δίπλα στον Λέοντα βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο της Χαιρώνειας, που περιλαμβάνει πλούσια συλλογή με ευρήματα από τις ανασκαφές στις γύρω περιοχές.

Ανατολικά του Λέοντα και του Αρχαιολογικού Μουσείου βρίσκεται η ρεματιά του Αίμονα, με πλούσια βλάστηση και απολαυστικό φυσικό τοπίο. Εντυπωσιακός είναι και ο Κοκκινόβραχος, στο όρος Ακόντιο, όπου υπάρχουν δύο ανεξερεύνητα σπήλαια.  

Δείτε επίσης στην ίδια κατηγορία
ΛΙΒΑΔΕΙΑ
ΑΡΑΧΩΒΑ
ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
ΘΗΒΑ
ΑΝΤΙΚΥΡΑ
ΔΙΣΤΟΜΟ
ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ / ΙΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ
  Χρήσιμες Πληροφορίες

Χρήσιμα Τηλέφωνα
Δρομολόγια
Ταξί - Ραδιοταξί
Φαρμακεία
Νοσοκομεία
Αστυνομία
Δημόσια Διοίκηση
  Αξιοθέατα / Προορισμοί

Δημοφιλείς Προορισμοί
Μνημεία
Μουσεία
Αρχαιολογικοί Χώροι
Εκκλησίες / Ιερές Μονές
  Εκδηλώσεις

Τοπικές Εκδηλώσεις
Αθλητισμός
Πολιτιστικά Δρώμενα
  Επιμελητήριο Βοιωτίας