Επικοινωνία Χρήσιμες Συνδέσεις  
Είσοδος Μέλους  
 
  ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
ΑΡΧΙΚΗ   Αξιοθέατα / Προορισμοί   Δημοφιλείς Προορισμοί
ΑΡΑΧΩΒΑ ΑΝΤΙΚΥΡΑ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ ΡΟΛΟΙ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΛΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑ
ΔΙΣΤΟΜΟ
 
πατήστε για μεγέθυνση
ΔΙΣΤΟΜΟ

Η πόλη του Διστόμου, βρίσκεται στη νοτιοδυτική Λιβαδειά, χτισμένη σε μία πεδιάδα ανάμεσα στα βουνά Κίρφη, Παρνασσός και Ελικώνα. Απέχει 25 χιλιόμετρα από τη Θήβα και 160 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Το Δίστομο έχει μείνει στην ιστορία ως μαρτυρική πόλη, λόγω της Σφαγής από τους Γερμανούς, 1944. Σήμερα, κοντά στην είσοδο της πόλης υπάρχει το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού, που παρουσιάζει την πλήρη ιστορία του τόπου μέσα από ντοκουμέντα και φωτογραφίες. Επίσης, στο λόφο Κάναλες βρίσκεται το Μαυσωλείο των θυμάτων του 1944. Στην Μουσειακή Συλλογή Διστόμου βρίσκονται εκθέματα από την ευρύτερη περιοχή, από τα μυκηναϊκά μέχρι τα παλαιοχριστιανικά χρόνια.

Σε απόσταση 9 χιλιομέτρων από την πόλη του Διστόμου βρίσκεται η παραλία, με τον οικισμό Άσπρα Σπίτια. Η παραλία του Διστόμου διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές για τους επισκέπτες. Η όμορφη ακτή με φόντο το φυσικό τοπίο είναι ιδανική για μία καλοκαιρινή επίσκεψη, αφού η περιοχή του Διστόμου προσφέρει ιδιαίτερη δροσιά κατά τους θερινούς μήνες.

Δείτε επίσης στην ίδια κατηγορία
ΔΑΥΛΕΙΑ
ΑΛΙΑΡΤΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΙ
ΛΙΒΑΔΕΙΑ
ΑΡΑΧΩΒΑ
ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
ΘΗΒΑ
ΘΙΣΒΗ
ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ
ΑΝΤΙΚΥΡΑ
  Χρήσιμες Πληροφορίες

Χρήσιμα Τηλέφωνα
Δρομολόγια
Ταξί - Ραδιοταξί
Φαρμακεία
Νοσοκομεία
Αστυνομία
Δημόσια Διοίκηση
  Αξιοθέατα / Προορισμοί

Δημοφιλείς Προορισμοί
Μνημεία
Μουσεία
Αρχαιολογικοί Χώροι
Εκκλησίες / Ιερές Μονές
  Εκδηλώσεις

Τοπικές Εκδηλώσεις
Αθλητισμός
Πολιτιστικά Δρώμενα
  Επιμελητήριο Βοιωτίας