Επικοινωνία Χρήσιμες Συνδέσεις  
Είσοδος Μέλους  
 
  ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
ΑΡΧΙΚΗ   Αξιοθέατα / Προορισμοί   Δημοφιλείς Προορισμοί
ΑΡΑΧΩΒΑ ΑΝΤΙΚΥΡΑ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ ΡΟΛΟΙ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΛΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑ
ΘΙΣΒΗ
 
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

Η Θίσβη είναι χτισμένη στα ερείπια της ομώνυμης αρχαίας πόλης. Η περιοχή κατοικούνταν από το 2000 π.Χ. και ήταν μία από τις πιο ακμαίες πόλεις της Βοιωτίας.

Σήμερα, τα ερείπια της αρχαίας Θίσβης βρίσκονται στην περιοχή “Κακόσια”. Έχουν βρεθεί σφραγίδες, ίχνη κεραμικής και ένας θολωτός τάφος. Στο λόφο του Παλαιόκαστρου βρίσκεται η οχυρωμένη ακρόπολη της αρχαίας Θίσβης, ενώ στο λόφο του Νεόκαστρου σώζεται τμήμα του τείχους της κάτω πόλης.

Στο ύψωμα της Δόμβραινας, πολύ κοντά στη Θίσβη, υπάρχει το κάστρο του Καραϊσκάκη. Βορειοανατολικά της Δόμβραινας, σε υψόμετρο 700 μέτρων βρίσκεται η Ιερά Μονή της Παναγίας της Μακαριώτισσας, που ιδρύθηκε το 12ο αιώνα. Επίσης, στους πρόποδες του Ελικώνα, κοντά στον οικισμό Πρόδρομος, βρίσκεται η Μονή Οσίου Σεραφείμ, που είναι αφιερωμένη στη Μεταμόρφωση του Σωτήρα.

Στην ευρύτερη περιοχή της Θίσβης υπάρχουν αρκετές παραλίες. Πολύ κοντά στη Θίσβη βρίσκεται ο ορμίσκος της Αλυκής, με τα καταγάλανα νερά. Η Αλυκή είναι ιδανική για κολύμβηση και θαλάσσιο σκι. Σε απόσταση 16 χιλιομέτρων από τη Θίσβη βρίσκεται η παραλία Σαραντί. Βορειοδυτικά της Θίσβης βρίσκεται επίσης η αμμώδης παραλία του Αγίου Νικολάου.

Δείτε επίσης στην ίδια κατηγορία
ΔΑΥΛΕΙΑ
ΑΛΙΑΡΤΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΙ
ΛΙΒΑΔΕΙΑ
ΑΡΑΧΩΒΑ
ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
ΘΗΒΑ
ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ
ΑΝΤΙΚΥΡΑ
ΔΙΣΤΟΜΟ
  Χρήσιμες Πληροφορίες

Χρήσιμα Τηλέφωνα
Δρομολόγια
Ταξί - Ραδιοταξί
Φαρμακεία
Νοσοκομεία
Αστυνομία
Δημόσια Διοίκηση
  Αξιοθέατα / Προορισμοί

Δημοφιλείς Προορισμοί
Μνημεία
Μουσεία
Αρχαιολογικοί Χώροι
Εκκλησίες / Ιερές Μονές
  Εκδηλώσεις

Τοπικές Εκδηλώσεις
Αθλητισμός
Πολιτιστικά Δρώμενα
  Επιμελητήριο Βοιωτίας