Επικοινωνία Χρήσιμες Συνδέσεις  
Είσοδος Μέλους  
 
  ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
ΑΡΧΙΚΗ   Αξιοθέατα / Προορισμοί   Δημοφιλείς Προορισμοί
ΑΡΑΧΩΒΑ ΑΝΤΙΚΥΡΑ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ ΡΟΛΟΙ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΛΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑ
ΑΛΙΑΡΤΟΣ
 
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

Στο κέντρο της Βοιωτίας, στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, βρίσκεται η κωμόπολη της Αλιάρτου. Σύμφωνα με την παράδοση, την πόλη έχτισε ο Αλίαρτος, γιός της Θέτιδας και του βασιλιά των Θηβών, Θέρσανδρου. Η περιοχή κατοικήθηκε από την αρχαιότητα.

Η περιοχή αποτελεί το βαμβακοπαραγωγικό κέντρο του νομού. Από την αρχαία Αλίαρτο, σώζεται σήμερα μέρος της ακρόπολης, τμήματα του τείχους και ίχνη του θεάτρου. Στην περιοχή έχουν βρεθεί πολλά νομίσματα, με χαραγμένη επάνω τη βοιωτική ασπίδα. Στην περιοχή “Κήποι Αλιάρτου” σώζονται βιομηχανικά κτίρια του 19ου αιώνα, που χρησιμοποιήθηκαν από την εταιρεία που ανέλαβε την αποξήρανση της λίμνης Κωπαΐδας. Στο κέντρο της Αλιάρτου βρίσκονται αναπαλαιωμένες λιθόκτιστες αποθήκες αγροτικών προϊόντων. Τέλος, σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από την Αλίαρτο βρίσκεται η Μονή της Ευαγγελίστριας.

Στην κοινότητα της Πέτρας, υπάρχει ο πανέμορφος φυσικός καταρράκτης. Βόρεια της Αλιάρτου εκτείνεται η εύφορη πεδιάδα που προέκυψε από την αποξήρανση της λίμνης Κωπαΐδας. Στις γύρω περιοχές, η φυσική ομορφιά είναι μοναδική.

Δείτε επίσης στην ίδια κατηγορία
ΔΑΥΛΕΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΙ
ΛΙΒΑΔΕΙΑ
ΑΡΑΧΩΒΑ
ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
ΘΗΒΑ
ΘΙΣΒΗ
ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ
ΑΝΤΙΚΥΡΑ
ΔΙΣΤΟΜΟ
  Χρήσιμες Πληροφορίες

Χρήσιμα Τηλέφωνα
Δρομολόγια
Ταξί - Ραδιοταξί
Φαρμακεία
Νοσοκομεία
Αστυνομία
Δημόσια Διοίκηση
  Αξιοθέατα / Προορισμοί

Δημοφιλείς Προορισμοί
Μνημεία
Μουσεία
Αρχαιολογικοί Χώροι
Εκκλησίες / Ιερές Μονές
  Εκδηλώσεις

Τοπικές Εκδηλώσεις
Αθλητισμός
Πολιτιστικά Δρώμενα
  Επιμελητήριο Βοιωτίας