Επικοινωνία Χρήσιμες Συνδέσεις  
Είσοδος Μέλους  
 
  ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
ΑΡΧΙΚΗ   Εκδηλώσεις   Τοπικές Εκδηλώσεις
ΑΡΑΧΩΒΑ ΑΝΤΙΚΥΡΑ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ ΡΟΛΟΙ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΛΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
 

Λιβαδειά

Κάθε Σεπτέμβρη ο δήμος Λιβαδειάς διοργανώνει τα «Τροφώνεια», σειρά 20ήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων στο ανοιχτό πέτρινο θέατρο, στο φαράγγι της Κρύας. Πρόκειται για μία σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις, με συνολική διάρκεια 20 ημερών. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν συναυλίες, παραστάσεις ή καλλιτεχνικά και ιστορικά αφιερώματα. Οι περισσότερες από αυτές λαμβάνουν χώρα στο ανοιχτό πέτρινο θέατρο στην περιοχή της Κρύας, στη Λιβαδειά. Η θέση του θεάτρου, μέσα στη φύση, κάτω από τα αστέρια, είναι ιδανική για τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Η άριστη ακουστική του επίσης, δίνει στους καλλιτέχνες τη δυνατότητα να τελειοποιήσουν το έργο τους.

Η διοργάνωση έχει πάρει το όνομά της από το θεό Τροφώνιο, που λατρευόταν στην περιοχή στην αρχαιότητα. Το Μαντείο του Τροφωνίου ήταν ένα από τα σπουδαιότερα στον ελλαδικό χώρο και αναφέρεται και στο έργο του Παυσανία. Το Μαντείο λειτουργούσε ως τον 5ο αιώνα μ.Χ., ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί η ακριβής θέση του. Πάντως, είναι βέβαιο ότι ο Τροφώνιος ήταν θεός της περιοχής και έτσι δίνει το όνομά του στις σύγχρονες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Επίσης, από τις 26 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου φιλοξενείται στην πόλη μεγάλη εμποροπανήγυρη. Παραδοσιακό πανηγύρι διοργανώνεται στις 21 Νοεμβρίου, για να εορταστούν τα Εισόδια της Θεοτόκου.Στη Λιβαδειά αξίζει να βρεθείτε το Πάσχα για να παρακολουθήσετε μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις στην πλατεία και το παραδοσιακό ψήσιμο των αρνιών στους λάκκους.

Θήβα

Η πόλη της Θήβας κάθε καλοκαίρι έρχεται πιο κοντά στον πολιτισμό, μέσα από τη διοργάνωση των Πινδάρειων από το Δήμο Θηβαίων. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν εκθέσεις, συναυλίες και παραστάσεις θεάτρου και μουσικοχορευτικές. Φιλοξενούνται εκδηλώσεις φορέων από άλλες πόλεις, πολύ συχνά από την πρωτεύουσα. Στις εκδηλώσεις των τοπικών φορέων λαμβάνουν μέρος οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής και πολλές φορές παιδιά. Οι περισσότερες από αυτές τις εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην κεντρική πλατεία της Θήβας και στο δημοτικό θέατρο Μοσχοποδίου “Μελίνα Μερκούρη”. Τα Πινδάρεια διοργανώνονται κάθε χρόνο τον Αύγουστο και προσελκύουν πολλούς επισκέπτες από όλη τη χώρα.   

Αντίκυρα

Στην Αντίκυρα εορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα η γιορτή της Αναλήψεως του Κυρίου. Περίφημες είναι και οι εκδηλώσεις που οργανώνονται την περίοδο της Αποκριάς. Κάθε δεύτερο έτος, στα τέλη Ιουνίου, φιλοξενείται η «Ναυτική εβδομάδα». Η διοργάνωση περιλαμβάνει ομιλίες, εκθέσεις και συναυλίες με κύριο θέμα το νερό και τους ναυτικούς

Αράχωβα

Τριήμερο πανηγύρι διοργανώνεται στην Αράχοβα στις 23 Απριλίου (γιορτή του Αγίου Γεωργίου).Την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων διεξάγονται αγώνες δρόμου των ηλικιωμένων, οι οποίοι ντύνονται με τοπικές φορεσιές και χορεύουν τοπικούς χορούς. Τη δεύτερη ημέρα γίνονται αθλητικοί αγώνες, ενώ την τρίτη ημέρα πραγματοποιείται γλέντι με ψητά αρνιά. Την ημέρα αυτή εορτάζεται και η νίκη του Καραϊσκάκη εναντίον της στρατιάς του Μουσταφάμπεη και αναβιώνουν τα αγωνίσματα της κλεφτουριάς. Με μεγαλοπρέπεια γιορτάζονται στην Αράχοβα και οι Απόκριες.

Αλίαρτος

Στις 21 Μαΐου, ανήμερα της γιορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, διοργανώνεται στην Αλίαρτο μεγάλο πανηγύρι. Κάθε χρόνο τον Αύγουστο διοργανώνονται τα Κωπαϊδικά, πολιτιστικές εκδηλώσεις που αποτελούν πλέον θεσμό, εδώ και τριάντα χρόνια, της περιοχής. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις , παραδοσιακούς χορούς, συναυλίες και διάφορες εκθέσεις. Κάθε χρόνο έχουν και διαφορετικό θέμα να παρουσιάσουν. Το 2007 ήταν αφιερωμένο στο περιβάλλον.

  Χρήσιμες Πληροφορίες

Χρήσιμα Τηλέφωνα
Δρομολόγια
Ταξί - Ραδιοταξί
Φαρμακεία
Νοσοκομεία
Αστυνομία
Δημόσια Διοίκηση
  Αξιοθέατα / Προορισμοί

Δημοφιλείς Προορισμοί
Μνημεία
Μουσεία
Αρχαιολογικοί Χώροι
Εκκλησίες / Ιερές Μονές
  Εκδηλώσεις

Τοπικές Εκδηλώσεις
Αθλητισμός
Πολιτιστικά Δρώμενα
  Επιμελητήριο Βοιωτίας