Επικοινωνία Χρήσιμες Συνδέσεις  
Είσοδος Μέλους  
 
  ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
ΑΡΧΙΚΗ   Αξιοθέατα / Προορισμοί   Δημοφιλείς Προορισμοί
ΑΡΑΧΩΒΑ ΑΝΤΙΚΥΡΑ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ ΡΟΛΟΙ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΛΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΙ
 
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

Το Κυριάκι απέχει μόλις 18 χιλιόμετρα από την πόλη της Λιβαδειάς και είναι χτισμένο σε υψόμετρο 860 μέτρων, στις δυτικές πλαγιές του Ελικώνα. Η περιοχή κατοικούνταν από την αρχαιότητα, με την ονομασία Φλυγόνιο, όμως καταστράφηκε κατά τους Ιερούς Πολέμους, το 350 π.Χ. Στην εποχή της Τουρκοκρατίας, οι κάτοικοι της περιοχής αγωνίστηκαν στο πλευρό μεγάλων οπλαρχηγών. Σήμερα σώζονται ίχνη της οχύρωσης του αρχαίου Φλυγονίου και ίχνη κάποιων κτισμάτων μέσα στην αρχαία ακρόπολη.

Στην πλατεία του Κυριακίου βρίσκεται η εκκλησία του Τιμίου Προδρόμου. Επίσης, πάνω σε απότομο βράχο είναι χτισμένη η Μονή των Αγίων Θεοδώρων, από όπου μπορεί κανείς να απολαύσει την πανοραμική θέα στον Κορινθιακό κόλπο. Περιλαμβάνει το ναό του Οσίου Ιερωνύμου και το ναό του Οσίου Δαυίδ, καθώς και βιβλιοθήκη.

Το Κυριάκι είναι χαρακτηριστικό για τα όμορφα, γραφικά σπίτια και τα στενά δρομάκια του. Στην κεντρική πλατεία, μπορεί κανείς να χαλαρώσει και να απολαύσει παραδοσιακές γεύσεις στα ταβερνάκια και στα παραδοσιακά καφενεία που βρίσκονται εκεί.

Δείτε επίσης στην ίδια κατηγορία
ΔΑΥΛΕΙΑ
ΑΛΙΑΡΤΟΣ
ΛΙΒΑΔΕΙΑ
ΑΡΑΧΩΒΑ
ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
ΘΗΒΑ
ΘΙΣΒΗ
ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ
ΑΝΤΙΚΥΡΑ
ΔΙΣΤΟΜΟ
  Χρήσιμες Πληροφορίες

Χρήσιμα Τηλέφωνα
Δρομολόγια
Ταξί - Ραδιοταξί
Φαρμακεία
Νοσοκομεία
Αστυνομία
Δημόσια Διοίκηση
  Αξιοθέατα / Προορισμοί

Δημοφιλείς Προορισμοί
Μνημεία
Μουσεία
Αρχαιολογικοί Χώροι
Εκκλησίες / Ιερές Μονές
  Εκδηλώσεις

Τοπικές Εκδηλώσεις
Αθλητισμός
Πολιτιστικά Δρώμενα
  Επιμελητήριο Βοιωτίας